Başlıklar :
Home » , , , , » ANALİZ-Euroleague Kadınlar B Grubu

ANALİZ-Euroleague Kadınlar B Grubu

Written By Ahmet Değirmenci on 13 Temmuz 2012 Cuma | 04:03



Euroleague'de B Grubu'nda ise ülkemizi Fenerbahçe temsil edecek. Diğer gruplara oranla daha kolay bir grub olan B Grubu'nda Fenerbahçe'nin geçen seneki gibi mağlubiyet yüzü görmeden grup aşamasını bitirmesi bekleniyor. Fenerbahçe, B Grubu'nda Nadezhda, Famila Schio, Good Angels Kosice, Arras, Sopron ve Fenerbahçe'nin eski koçu George'un takımı Targoviste takımıyla mücadele edecek.

Fenerbahçe: Yıllardır yaptığı yatırımın karşılığını bir türlü Euroleague'de alamayan Fenerbahçe, geçen sezonun kadrosunu büyük oranda korurken Kaptan Nevriye Yılmaz'ı ezeli rakipleri Galatasaray'a kaptırdılar ve Final-8'de sakatlanan ve sözleşmesi biten Penny Taylor ile yollar ayrıldı gibi gözüküyor. Bunun dışında nokta atışlarla önemli takviyeler yapan ve Ros Casares'in koçu Roberto ile anlaşan Sarı-Lacivertlilerde hedef yine Euroleague Şampiyonluğu.

Transferler: Anastasia Verameyenka, Agnieszka Bibrzycka

Önemli Oyuncuları: Birsel Vardarlı, Angel McCoughtry, Cappie Pondexter, İvana Matovic

Genç Yetenekler: Olcay Cakir, Özge Kavurmacioğlu, Emel Türkyilmaz, Cansu Köksal

Nadezhda Orenburg: Yıllardır ligde UMMC ve Moskova'nın altında ezilen Rus ekibi, artık ligdeki UMMC ve üstünlüğünü kabullenip Euroleague'de başarı için mücadele etmeye başladı. Geçen sezon iyi denilebilecek bir kadroyla başarıya ulaşamayınca yeniden yapılanma kararı aldı ve birçok oyuncu ile yollar ayrıldı. Bu oyuncular: Anastasia Verameyenka, Katie Douglas, Jelena Dubljevic, Rebekkah Brunson, Ekaterina Ruzanova, Oksana Zakaluzhnaya, Anastasia Logunova oldu. Ama yeniden kurulan kadronun bu takımdan geri kalır yanı yok. Ayrıca çoğu Euroleague takımının transfer listesinde yer alan Elena Danilochkina'yı da takımda tutmak büyük bir başarı. Bu başarıya aç takım bu sezon neler yapacak göreceğiz.

Transfeler: Iva Perovanovic, Zane Tamane, DeWanna Bonner, Kelly Miller, Renee Montgomery

Önemli Oyuncuları:  Elena Danilochkina, Iva Perovanovic, Zane Tamane, DeWanna Bonner


Famila Schio: Yıllardır Euroleague'e katılmalarına rağmen başarı elde edemeyen İtalyan Ekibi, geçen sezonki takımın kemik kadrosunu koruyarak üstüne birkaç takviye yaptılar. Takımdan resmi olarak bir ayrılık yok ve gelecek sezon Final-8'e katıldıktan sonra bu sezona da bu hedefle çıkıyorlar.

Transferler: Jantel Lavender, Elodie Godin, Danielle McCray, Kathy Wambe

Önemli Oyuncuları: Liron Cohen, Cheryl Ford, Laura Macchi, Janel Mc Carville

Good Angels Kosice: 2006'dan beri düzenli olarak katıldıkları Euroleague'de başarısı bulunmayan Slovakya Ekibi, geçen sene kadrosunda bulunan önemli oyuncuları elinden kaçırdı. Takımın skor yükünü çeken Danielle McCray, ribaunt yükünü çeken Natalia Vieru, uzun rotasyonun önemli parçaları Kayla Pedersen ve Erin Lawless da ellerinden kaçan oyuncuların arasında. Ama takımın beyni diyebileceğimiz Miljana Bojovic'i takımda tutmayı başardılar. Ayrıca Çek Cumhuriyeti'nin ağır toplarından Petra Kulichova ile anlaşmarı da büyük bir transfer.

Transferler: Petra Kulichova

Önemli Oyuncuları: Miljana Bojovic, Petra Kulichova, Lucia Kupcikova

Municipal Targoviste: Tarihinde ilk kez Euroleague'de mücadele edecek olan Rumen ekibi, Fenerbahçe'nin eski koçu George Dikeoulakos'a çok güveniyor ve ilk defa katıldıkları bu turnuvada kısmen kolay gibi gözüken bu gruptan çıkmak ilk hedefleri. Geçen seneki kadrosunu koruyan ve üstüne birkaç takviye yapan Targoviste, bakalım bu sezonun süprizini yapabilecek mi.

Transferler: Ksenia Tikhonenko, Olga Vorobeva, Ivanka Matic
  
Önemli Oyuncuları: Monique Coker, Chrissy Givens, Olena Zherzherunova, Paula Ciocan


Genç Yetenekler: Ksenia Tikhonenko, Olena Samburska, Alexandra Uiuiu

Arras Pays: 2011 yılında ilk defa katıldıkları Eurocup'ta ikinci olarak büyük sükse yapan Fransız takımı, bu sezon ilk defa Euroleague'de mücadele edecek. Geçen seneki kadrosunu büyük oranda koruyarak yaptığı takviyelerle bu sezon için hedefleri ilk defa katıldıkları bu turnuvada gruplardan çıkmak.

Transferler: Astan Dabo, Kateryna Dorogobuzova, Johanne Gomis, Sandra Dijon, Dawn Evans, Mamignan Toure, Aurelie Carmona


Önemli Oyuncuları: Gabriela Marginean, Nadezhda Grishaeva, Leilani Mitchell

Genç Yetenekler: Astan Dabo, Nadezhda Grishaeva (Takımda birçok genç oyuncu var)


UE Sopron: Sürekli olarak katıldıkları Euroleague'de henüz başarısı bulunmayan Macar Ekibi, geçtiğimiz sezon takımda önemli görevler üstlenen Dora Honti ve Oleksandra Kurasova ile yollarını ayırdı. Buna karşılık takıma birçok takviye yapıldı ve bu sezon vites yükselterek Euroleague'de gruplardan başarıyla çıkmak istiyorlar.

Transferler: Anita Teilane, Szandra Pal, Shenise Johnson, Jelena Milovanovic

Önemli Oyuncuları: Zsófia Fegyverneky, Hanna Zavecz, Jelena Milovanovic 


Genç Yetenekler: Vivien Böröndy, Sara Krnjic, Fanni Szabó (Takımda birçok genç oyuncu var)

Bu haber 06.07.2012 Tarihine kadar gerçekleşmiş transferler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Taner Yılmaz - @Taner_SB
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
İletişim : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Doğru haberin adresi - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger